čtvrtek 27. října 2011

ALL BLACKS!!!

Do Wellingtonu jsme přijely asi v pět hodin odpoledne a chtěly jsme tam strávit jen jednu noc a to hlavně kvůli finálnímu zápasu v rugby. Takže jsme se najedly a pak vyrazily do centra, že se upíchneme v nějaké hospodě a podíváme se na zápas tam (veřte nebo ne, začaly jsme tady rugby fakt žrát a to nejen kvůli hezkým chlapům, co maji ramena... :D). Jenže ono to nebylo tak jednoduché, jak to vypadalo. Všude byly davy lidí, před každou hospodou fronta, protože tam bylo plno. Nakonec jsme zakotvily v jedné irské hospodě a asi 15 minut jsme čekaly před vchodem. Když už to vypadalo, že budeme na zápas koukat přes sklo, tak se vyměnili bodyguardi a protože je Maruška árijské rasy, na místního Maora to udělalo velký dojem a tak nás pustil dovnitř přesně na začátek zápasu.
 
Zápas samotný byl super, utrpení bylo protlačit se k baru a následně si udržet místo tak, aby člověk vůbec něco viděl. Bylo tam fakt děsně narváno, několikrát mě polili a taky jsem se tam přilepila podrážkama k podlaze .. Ale zápas byl fenomenální, kdo neviděl, o dost přišel. Nějak jsem nevěděla, komu fandit, protože mi přišlo, že si to zaslouží jak Francie, tak NZ. Nejsem tedy žádný odborník na pravidla rugby, ale přišlo mi, že by si to zasloužily obě země, protože hra byla super. Nicméně po tom, co All blacks vyhráli o 1 bod nad Francií nastala ta pravá zábava.
 
Všichni a tím myslím fakt VŠICHNI (včetně policie) slavili, na ulicích byly davy lidí, všichni se smáli a gratulovali si a jásali a troubili atd atd.. Lidi byli úplně všude, na chodníku, na silnici, prostě fakt všude. Naprosto neuvěřitelná atmosféra.
 
My jsme potřebovaly na vzduch, takže jsme stály před hospodou na ulici a všechno jsme to viděly. Uvažovaly jsme, jestli zůstaneme ještě chvíli tam, kde jsme, nebo jestli půjdeme jinam.. nějak jsme se nemohly rozhodnout. Když jsme si tlačily cestičku na záchod, tak jsem omylem rozlila jednomu Irovi pití (za což na mě použil asi nespočetné množství neznámých výrazů) a to náš odchod uspíšilo. Taková nehoda se přece může stát komukoli, když je hospoda úplně narvaná.. No ale radost jsem z toho neměla, on očividně ještě míň.

Pak jsme se protlačily ještě do dvou klubů, kde bylo taky úplně narváno a hráli tam děsně, takže jsme se asi v půl druhé ráno sebraly a šly si dát sváču do místního hladového okna a ani jsme to nesnědly a zbylo nám ještě k obědu. Pomalu jsme vyrazily k hostelu a cestou jsme pořád potkávaly nadšené lidi. Kam se hrabe Praha se Staromákem ... :D
 
Druhý den foukal neskutečný vítr.. Ráno to ještě docela šlo, ale odpoledne se to změnilo na totální smršť. Nemohly jsme ani pořádně proti tomu větru odnést naše věci asi 10 m od hostelu na zastávku, skoro nás to odfouklo. Ono Wellingtonu se neříká největrnější město jen tak. A pak nás čekala jízda do Napieru, cca 5 a půl hodin v autobuse. Většinu jsme prospaly. A někdy před devátou večer jsme dorazily do toho krásného města v art deco stylu. Ubytovaly jsme se u Wally's backpacker, kde Maruška už bydlela předtím a taky tu je pár lidí, které zná. Protože zatím není místo, máme s Maruškou manželskou postel za cenu dormu a nemůžeme říct, že by nám to vadilo. Hlavně dneska ne, protože zase prší.

Žádné komentáře:

Okomentovat