středa 16. listopadu 2011

Práce, práce, práce..

Mí nejdražší (a taky ti méně drazí :D),

dlouho jsem se neozvala a to proto, že jsem začala chodit do práce a tak ani nebylo moc co psát a tak vůbec nebyl čas ... znáte to..

Pracujeme pro firmu Crasborn, která má nejen packhouse, ale i sady. To si nás takhle Ashley (majitel hostelu) jednou v pondělí odpoledne zavolal a řekl nám, že má pro nás práci, že hned v úterý jedeme my a další holky z hostelu (celkem 10 holek, ale od nás jezdíme v sedmi jedním autem) do office Crasbornu, kde nám řeknou co a jak, že to bude pravděpodobně práce v packhousu (čili balení a třídění jablek). Takže jsme se skoro nepřipraveně vydaly v úterý do office a tam nám paní řekla, že budeme v sadu trhat květy z mladých stromků.
Práce byla ok, lehká, nenáročná, jen na to nikdo nebyl připravený, takže jsme měly jen málo vody a žádný opalovací krém. Záchody byly asi 15 minut pěšky.. čili celá jedna smoco (smoke - coffee pauza :)).Takže jsme se všechny pěkně přismahly na sluníčku a bylo nám hej. Náš supervizor pocházel z Indie a už od pohledu byl divnej (nic proti Indům). Žije na Zélandu už 5 let a jeho slovní zásoba angličtiny je tragická, gramatika taky a o výslovnosti jsme si všechny myslely svoje. Přesouval nás z místa na místo absolutně bez jakéhokoli vzorce, takže jsme vždycky půlku řádku/bloku nestihly a už jsme frčely jinam. Neustále nám vyhrožoval, že pokud budeme pomalé, tak nás začnou platit na contract (čili za jeden den budeme muset udělat určitý počet stromků, jinak nás vyhodí) a přestanou nás platit hodinově.

Nicméně, první dojem nezklamal a následně jsme vypozorovaly, že náš supervizor nedělá nic, kromě toho, že stojí a očumuje holkám zadky, má rád blondýny (takže se mnou se NAŠTĚSTÍ vůbec nebavil) a je to kretén. Hned asi třetí den, co jsme byly v práci, třem holkám dělal návrhy, řekl jim, že maji pěkná prsa a zadek atd atd.. Následně se přilepil na Frankie a posílal jí neustále smsky co dělá a tak a když mu řekla, že nemá kredit, tak jí poslal 20 dolarů kredit, aby mu mohla odepisovat na jeho stupidní dotazy.. Po tom, co jí už druhý týden neustále otravoval, mu napsala, že se to jejímu příteli nelíbí, jak jí pořád píše a jak jí volá a on jí na to napsal FUCK YOU.. tak si asi umíte představit, co je to zač..

O práci nevěděl zhola nic, ani o té naší, ani o tom, co má dělat sám .. neustále jen očumoval holky a otravoval je svojí nesrozumitelnou angličtinou, po sadu se nosil jako king s límečkem od košile nahoře a jeden den měl tak dobrou náladu, že si dokonce zpíval svoje indické songy :D Teď máme už někoho jiného - super pani, která je milá a dokáže nás pořádně motivovat i pochválit a hlavně nemá pitomý narážky na něcí prsa. Co jsem slyšela, tak on už není supervizor, ale vrátil se zpátky k traktoru :D

Nejdřív jsme tedy trhaly ty květy ze stromků, potom jsem já a Eliza (Finka) stříhaly provazy (od toho ty puchýře) a následně jsme tím svazovaly větvičky stromků k drátkům. Potom nám vinou našeho chytrého pana šéfa došel provázek, takže jsme 2 dny pracovaly jen 5 hodin, což se bohužel odrazilo na výplatě a následně začalo pršet.. Potom nás přesunuli do sadu, kde jsme u větších stromků opět trhaly květy a dokonce se nám povedlo pracovat půl dne bez něj a bylo zrovna vedro, takže se holky hezky svlékly do tílek a kratasů a on pak odpoledne dorazil, takže se zase všechny pěkně zahalily :D mě je pořád zima, takže já se nesvlíkám a protože mám tmavé vlasy, tak bych ho stejně ani nezajímala :D

Jeden den jsme s Maruškou měly docela akční náskok v trhání květů a plodů, byly jsme asi o 2 řady napřed a to jen proto, že jsme ty plody po sobě házely a praly jsme se o to, která dřív nějaké najde na stromku. Maruška mi 2x skoro vyrazila zuby, ale jinak to byla sranda :D

Od pondělka jsme začaly dělat něco jiného - jsme v sadu u větších stromků a lezeme na štafle a trháme přebytečné plody, aby tam bylo dost místa a byla pěkná úroda.. Pracuju s Maruškou a opět jsme nějak dost napřed před ostatníma :D a to to ovoce po sobě už ani nehážeme, na těch štaflích to neni zrovna bezpečné .. je to o dost náročnější a navíc nám vyhrožujou, že nás vyhodí, protože budeme pracovat už na contract. My s Maruškou dáváme 15 stomů za hodinu a to jsme nejrychlejší a jeden stromek je za 50 centů, čili fakt síla, měly bychom mít tak minimálně 20 za hodinu.. naše supervizorka je ale super a řekla, že pokud to nepůjde, tak si zkusí promluvit s vedením, že to jako holky nemůžeme stíhat.. tak uvidíme, jak to nakonec dopadne..

Už mě nenapadá, co bych ještě napsala, takže se půjdu odporoučet do kuchyně a hrát s holkama karty, protože tv room je úplně plná a zase koukaji na nějakou kravinu :)

Žádné komentáře:

Okomentovat